četrtek, 30. julij 2015

Slovenci smo sami sebi v sramoto!

Vsak je dobrodošel v Sloveniji, ki želi delati tukaj in ustvarjati. Ne mislim pa več molčati ob dejstvu, da se predvsem SDS-ove in SD-jeve vlade odlikujejo o tem, da na najvišje politične in uradniške položaje v državo postavljajo ljudi, ki dokazano niso slovenskega porekla.

Nič nimam proti njim, le dve stvari me močno skrbita, kako naj ti ljudje identificirajo slovenske nacionalne interese na področju ekonomije, izobraževanja, kulture, obrambe itd.. Mislim, da je dokazovanje tega, da je to nekaj najbolj normalnega neverjetna aroganca političnih kadrovikov in sesuvanje slovenske državnosti ter njeno spreminjanje v amorfno brezoblično podobo političnega pragmatizma in slepe, prav hlapčevske vdanosti tistim, ki so jih postavili na te položaje.

Po drugi strani pa ne sprejemam stremuštva teh ljudi, ki jih nobena etična norma ne zaustavlja v njihovem pohodu na najvišje državne funkcije ter zvesto služijo tujim nacionalnim interesom, zavestno ali tudi podzavestno. Ali komurkoli od normalnih državljanov in Slovencev pada na kraj pameti, da bi n.pr. na Hrvaškem želel dopovedovati kaj je hrvaški nacionalni interes in po vsej sili splezati na najvišje politične položaje.

Ali smo resnično sposobni dobro premisliti, kaj je vse tisto, kar nas je v zadnjih dvajsetih letih dobesedno pahnilo v popolni mrak in močvirje, kjer se lahko rešujemo le tako, da smo prisiljeni eni druge tlačiti v blato. Kdor koli bo v tem hotel videti nacionalizem, se ga mora kar lepo pomiriti. Saj se ne opozarja na takšen ali drugačen odnos do pripadnikov drugih narodov, temveč na to, da se naj ne udinjajo tistim, ki iščejo najbolj poslušne hlapce za dosego svojih političnih ciljev. Naj se vprašajo ali je to njihovo ravnanje etično ali pa naj menijo, da niso zavezani moralnim pogledom do naroda, ki jih je sprejel pod svojo streho in jim omogočil poleg zagotavljanja občanskih pravic, torej do dela in bivanja, še državljanske pravice.

Krivi pa smo Slovenci sami! Zato ker volimo politike, ki jim je za te zadeve kaj malo mar, zato ker ne spoštujemo svoje države in mislimo, da je popolnoma vseeno, kdo so ljudje, ki so jim zaupane najvišje politične in uradniške funkcije v državi. Krivi smo tudi zato, ker raje sprejemamo to, da svoje ljudi dobesedno tlačimo in jih načrtno zamenjujemo z predvsem poslušnimi in lojalnimi. To, da je nekdo zelo velik strokovnjak na nekem področju, še ni noben razlog, da zasede politično funkcijo! Žalostno je tudi to, da narod, ki ceni sebe in svojo državo, na te stvari ne opozarja na glas, temveč jih preprosto upošteva. Mi v zadnjih petindvajsetih letih nismo bili sposobni niti tega!




1 komentar:

  1. "Slovenci" nimajo narodne zavesti iz zelo preprostega razloga. To je konglomnerad vseh narodov, ki so se skozi tisočletja pretakali čez področje Butal. Malce te zgodovine ne bi škodilo prebrati.

    Pregled nekaj družinskih dreves, katere sestavljajo razni moji sordoniki, prijatelji in znanci, je pokazal, da ima vsak od nas v družioni "priseljence" te ali one narodnosti - ne le na "-ič".

    OdgovoriIzbriši