četrtek, 16. april 2015

S-F srhljivka (kratka zgodba)!

Zaupne novice iz DZ nam potrjujejo, da so iz naslova Državnega tožilstva prejeli pošiljko za poslanca J. Janšo. Ker ni šlo za običajno pismo, temveč v bistvu za paket, so pristojni organi zadevo najprej predali protibombnemu in protiterorističnemu oddelku. Pri tem je neimemovani predstavnik iz kabineta predsednika državnega zbora izjavil, da so hoteli pošiljko izročiti v 8 dneh od prejema, torej najkasneje do 15. aprila (prejeli so pošiljko 7. aprila), vendar so jih iz kabineta predsednika vlade opozorili na možnost, da gre za ogrožanje poslanca, ki je pomemben član komisije za nadzor nad varnostnimi in obveščevalnimi službami. Ker res ni običajno, da bi takšna pošiljka, res nenormalne velikosti, za poslanca prišla v DZ iz Državnega tožilstva, temveč kvečjemu na njegov dom, so zadevo predali pristojnim organom v nadaljnjo preiskavo, kaj je sploh v paketu.

Protibombni in protiteroristični oddelek je že obvestil pristojno ministrico, da so se zadeve njihove preiskave dodatno zapletle zaradi varčevalnih ukrepov, ker je policijski rentgen že dalj časa v okvari in se šele čez 3 tedne pričakuje njegovo popravilo. Prav tako je neimenovani vir povedal, da je ministrica o tem obvestila tudi predsednika vlade, vendar od njega še niso prejeli njegove odločitve ali se naj in kdaj, o tem obvesti predsednika DZ. Mimogrede je ministrica tudi namignila, da so na tem oddelku težave tudi s policijskimi psi, saj jim zaradi starosti odpoveduje voh - organ za detekcijo eksplozivov. Oglasil pa se je tudi pravosodni minister, ki je sicer izrazil zgolj vprašanje ali je takšno vročanje sploh v skladu z Ustavo in ali ne bodo z nadomestno vročitvijo kršene poslanceve človekove pravice.

Ob tem mu je pritrdil celo predsednik vlade, ker tudi on dvomi, ali je institut nadomestne vročitve, poleg osnovne, za poslanca sploh primeren. Predsednik se sicer ob tem še odloča ali naj si pridobi ustrezno pravno mnenje o zadevi, kajti sam meni, da bi v zadevi nadomestnega vročanja moralo priti do spremembe Ustave in jasnega zapisa o tem, da nadomestna vročitev za poslanca ne predstavlja kršitve človekovih, v tem primeru poslančevih, pravic.

V DZ skratka ugotavljajo, da je vse pod nadzorom, paket je v varovanih prostorih in ko bodo končani vsi varnostni postopki, bo verjetno, ne predsednik DZ Brglez, temveč predsednik vlade Cerar, odločil ali se paket izroči naslovniku ali pa se ga razstreli po običajnem postopku! Po splošni oceni, bodo zadeve razrešene najkasneje takoj po parlamentarnih počitnicah!

Del naše vlade pri reševanju problema 'okužene' pošiljke!


(to je seveda fikcijska zgodba - odlomek iz S-F zgodbe)

Ta vest iz 24ur.com pa je povsem resna: "Janez Janša je zatrdil, da ni prejel pošte s poročilom o preiskavi, je pa bil na voljo, da se mu vroči, saj je bil na seji DZ. Povedal je, da je celoten postopek medijska gonja proti njemu in da je v dvomih, če bo 'okuženo' pošiljko sploh sprejel. Ni pa želel potrditi, ali je zdaj kuverto prejel ali ne."

To pa je prav tako še kako res: v času krute diktature socializma se je nadomestna vročitev, na delovnem mestu, opravila najkasneje v 48 urah!

5 komentarjev:

  1. .. ja .. pa če kdo ni prišel na sodišče zaradi pokvarjenega akumulatorja - recimo - mu je prevoz preskrbela policija .. tik tak .. tako, da je zamudil največ 3 minute.
    :o))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ha ha... ampak. si pa videl, da je tudi 'jajo' ocenil, da gre lahko za resno "grožnjo"!

    OdgovoriIzbriši
  3. .. seveda - zanj je to definitivno "resna grožnja", saj mu spet grozi nekaj dodatnih let aresta. Sicer ne vem ali pri nas povratnike (oz. tiste, ki ponavljajo kaz. dej.) kaj strožje obravnavajo ali ne .. po moje - ne.

    Kolikor berem take zgodbe iz sodnih logov v bistvu kriminalcem skrajšajo kazen za 2 ali tri kazniva dejanja s ponovitvijo in to tako, da jih združijo v "enotno zaporno kazen", ki je navadno za 25% krajša od seštevka kazni .. če bi jih naredili recimo trije lumpi - vsak le enkrat.

    To je seveda pravni unikum katerega normalen človek ne more dojeti. To lahko dojame samo grozovitež, ki ima s pravom deformiran način razmišljanja.

    Ja, ja .. ne vem kdo je že rekel, da se v Butalah splača veliki kriminal, saj nikoli ne dobiš toliko aresta kot bi potreboval časa, da na pošten način zaslužiš toliko denarja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Breaking news - Jansha took over the post!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hjaaaa .. šur, da je.

    Ampak KDAJ bo vsem vam jasno ..
    K D A J
    da si je tip s tem manevrom priboril svojih 20 minut na raznih TV-kanalih,
    katerih ni treba plačati niti njemu niti SDSu.

    Zastonjska reklama v vesoljnih Butalah in en teden so spet VSI
    Novinarji doživljali orgazmične izlive o poročanju glede te nove
    "afere Janša". On pa lahko veselo popljuva kogar hoče z ustavnimi
    sodniki na čelu, pa mu nihče nič ne more, ker imamo svobodo laganja
    in nakladanja česarkoli v Butalah.

    Za kozlat .. namesto, da bi ga vsi mediji enotno ignorirali
    in za te minute zahtevali 3X ceno.

    OdgovoriIzbriši