četrtek, 30. april 2015

NNNP in efekt belega praška!

V socializmu je Slovenija poznala znamenito kratico »NNNP«, ki je pomenila 'Nič nas ne sme presenetiti' in res, vse udeležence teh vas ni prav nič presenetilo. Pravzaprav so te vaje imele na nas učinek prebolevanja otroških bolezni. Ko jih enkrat preboliš, si imun za vse življenje.

Zato nas starejše tudi to 'prejemanje' belega praška ni niti presenetilo, niti prestrašilo. Pa vendar, ko sem gledal današnje odmeve in poslušal razburjenega Berganta, kako je zasliševal direktorico inštituta in direktorja sektorja kriminalistične policije, se nisem mogel znebiti občutka, da je vse skupaj daleč pretirano, vsaj za neko vsebino oddaje Odmevi, ki je tako polna Viktorjev, kot potepuški pes bolh.

Ker imam težave s spominov, v pozitivnem smislu namreč, kar vidim, slišim in preberem še vedno z lahkoto najdem in uporabim. Zato sem pobrskal po spominu, ali sem kdaj podoben način poročanja zasledil recimo na ORF, RTL, SAT-1 ali RAI. Pa nikakor nisem mogel najti te potrditve.

Sicer pa za osvežitev le nekaj poudarkov! Najprej je nastopil Cerar, ne kot zaskrbljeni državljan iz ulice, temveč kot predsednik vlade. Namesto da bi poklical, če ga je že srbel jezik, policijsko ministrico in naročil le dve stvari: »Najdite mi te falote in sprejmite ukrepe, da se to v bodoče ne bo dogajalo nekaznovano«! Nakar bi ministrica odgovorila: »Našli jih bomo, kar pa se ukrepov tiče, bomo dosegli, da bodo vse pošte na sprejemnih okencih imele kamere. Kar se tiče poštnih sprejemnih nabiralnikov pa jih bomo relocirali na lokacije, ki so pokrite s kamerami iz sistema bankomatov, križišč, bencinskih črpalk, javnih ustanov itd...«!

Nakar bi Cerar zadovoljno cmoknil z jezikom in še dodal: »Imate dva meseca časa, da to uredite«! Ampak Cerar, ki izkoristi sleherni trenutek za svoj moralni izpad, mora preko TV ekrana natuliti vse Slovence in moralizirati o zavrženosti takega početja. Težko si predstavljam, da bi se v obravnavi takšne teme in v vlogi predsednika vlade znašel njegov nemški, avstrijski ali italijanski kolega?

Tudi neverjetno zagnana »skrb« Berganta je bila že prav tragikomična, sploh ko je v vlogi »raziskovalnega« novinarja vrtal v direktorico biološkega inštituta in jo vlekel za jezik, naj že pove, kakšno škodo so imeli, koliko ur so izgubili in seveda njegovo končno ugotovite, ki je povsem na liniji Cerarja: »Le kako so si drznili poslati sedem pošiljk saj je bilo s tem ogroženo življenje tistih ljudi, za katere bi se morale opraviti ustrezne biološke preiskave in ki so bile sedaj izrinjene s tem terorističnim aktom«! Stojim in ploskam!

Pa ne zaradi intelektualnega umotvora, temveč zaradi povsem brezveznih vprašanj, preusmerjanja pozornosti in vsiljevanja nekih prioritet, ki niso prvenstvene navadnemu smrtniku. Pa saj norosti s tem še ni bilo konec, ko je bil gost Odmevov Mramor, kaj ga je kar v uvodu vprašal Bergant: »Kako je zaradi pošiljk trpelo vaše delo na ministrstvu«? Pa ga je Mramor zafrknil, češ, da je on bil takrat na vladi. In ko je videl žalosten in vidno prizadet obraz Berganta je le dodal: »Seveda pa je trpelo delo mojih sodelavcev«! Malo morgen!

Se dobro spomnim, ker so takšne ali podobne grožnje bile vsako leto izvedene na različnih ministrstvih, seveda ne v tako številčnem obsegu. Zato se še bolj spomnim tega, ker so sodelavci že vedeli, kako bo zadeva potekala, da se najmanj tri ure ne bodo mogli vrniti v delovne prostore in so že veselo planirali, kaj vse bodo postorili. Vendar imeli so to smolo,da sem bil jaz, kot direktor, »špilferderber« in ko sem izvedel, da tri ure ne bo nič s pisarnami, sem pre evakuacijo zahteval, da vsi vzamejo s sabo delovne beležke in smo šli na vrt bližnjega lokala, se posedli v tri skupine, naredili spremembo urnika dela in normalno delali naprej. Toda, to se lahko dogaja le normalnim ljudem, ki so preživeli NNNP. Tisti, ki niso pa so danes doma zajemali sapo iz razmišljali kakšne grozote se bodo šele zgodile, ko bo prispelo na isti dan recimo 20 pošiljk 'pecilnega' praška!

Prav potiho pa se je zopet izmuznil Bavčar in če kdo misli, da je to novica, da ni šel na Dob, se zopet norčuje iz nas. Raje naj si prebere stare komentarje izpred dveh mesecev – skoraj vsi smo napovedali takšen razplet. Lahko pa bi bila novica to, kateri 'judež' v zdravstvu mu je zopet izdal potrdilo. Ampak to je že druga tema!


Nagradno vprašanje - kje je 'sol' in kje je 'sladkor'?
Odgovor je seveda tipično slovenski - en levo, drugi desno!


1 komentar:

  1. Kaj naj rečem?

    Dobro, da teh neumnosti več ne gledam. KAJ za vraga enega pa se spremeni, če Cmerar ali kak drug politični bleferski kreten blebeta po TV in celo zadevo zlorablja za lastno brezplačno promocijo in fototermin?

    Tile butli od FDV-novinarjev, ki vodijo razne okrogle mize, vroče stole, odmeve in podobno TV-pi*darijo, pa niso vsi skupaj s POP-Krčmarico na čelu vredni pol pi*ke-tople-vode, saj le redki med njimi premorejo osnovo vljudnosti, postaviti vprašanje in človeku dovoliti dogovor. Večina med odgovarjanjem vprašanega laja z nekakšnimi medvprašanji kot sem imel priliko doživeti med zaslišanji UDBA.

    Srčki te oddaje nimajo nobenega smisla, so zoprne, človeka silijo na bruhanje in sploh .. so popolnoma odveč. Namenjene temu, da se Butalci zaradi dodatnih malenkosti kregajo med seboj namesto, da bi enotno poslali vse politike, ki to zaslužijo v arest do smrti zaradi veleizdaje države in gospodarske sabotaže, ki nas je veliko večino pahnila v revščino.

    OdgovoriIzbriši