torek, 17. marec 2015

Ko se strokovnost prične prostituirati!

Musar Pirčeva je enkratna, v Odmevih danes, ko razlaga kdaj zasebni denar ostane zasebni in se ne spremeni v javnega. Skratka hoče nam »Prodati bučke«, da je mogoča vsakršna obrazlaga, tudi če je še tako mimo logike in skregana z zdravo pametjo.

Pa kot primer daje ravno Ekonomsko poslovno fakulteto in njeno delo za potrebe gospodarstva. Pa kaj bi nam rada sporočila ga. Pirc Musarjeva, da smo popolnoma debilni in da se nam po 25 letih še vedno lahko uspešno prodaja rozine za grozdje.

Predolgo sem delal v gospodarstvu, da ne bi vedel in poznal kako lopovi razmišljajo, do kod so pripravljeni iti in kaj vse so »univerzitetni poštenjaki« pripravljeni za zaslužek tudi sprejeti. Tudi nisem tako naiven, da ne bi poznal najbolj 'izvirnih' oblik klientelzma in koruptivnosti,

Več kot polovica teh pogodb iz gospodarstva, sklenjenih tudi z Ekonomsko in drugimi fakultetami je zgolj fiktivnih in do njih nikoli ne bi prišlo zgolj zaradi podjetniškega interesa ali R&R aktivnosti. Zadaj so različni interesi, navsezadnje je to tudi oblika pranja denarja iz teh podjetij, potem »poplačilo za zasluge in pomoč«, recimo pri diplomskih nalogah itd.

Prav čudi me, da se Pirc Musarjeva ne vzdrži svojega osmešenja in prepričevanja, da je »pravo nad vsem«. Ne gospa, le logika je nad vsem!


1 komentar:

  1. Pranje denarja je kot opij - novodobna religija in odvetniki so 'vrhovni svečeniki'! Koliko 'svetovalnih' pogodb je brez dejanskega namena, da se doseže neki cilj. Mlakar iz Studia City ima povsem prav, ko se sprašuje in ugotavlja - tolike porabljene milijarde za svetovanje, učinki ter rezultati pa tako katastrofalni!

    OdgovoriIzbriši