ponedeljek, 2. marec 2015

Bodimo srečni - imamo krasne politike!

Današnja seja Državnega zbora, najprej je čas za poslanska vprašanja. Med poslanci – spraševalci se znajde tudi »spoštovana poslanka Irglova Eva«, kot jo nagovorita dva ministra, za infrastrukturo in za delo.

Eva razloži svoje videnje, vezano na parkirišča za invalide. Sploh pri velikih trgovskih centrih. Še najbolj odločno zagovarja povišanje kazni za ta prekršek. Na koliko, tega nam ne zaupa. Vendar če je imela v mislih recimo prekoračitev hitrosti, kjer je pri nas 300 € v Avstriji pa 50 €. Si lahko le mislimo, kakšno povišanje je imela v mislih.

Pa ne bi rad govoril o Irglovi Evi in njeni obsedenosti, da so vse težave – prekrški. Lahko se uredijo, če je le višina pravšnja. Tudi ne bi modroval na temo prepričanja, da v stanju vsesplošne draginje ni rešitev, da se le nenehno posega v žepe.

Le poudariti sem hotel, da je Eva Irgl pričela s predstavitvijo problema in čeprav je ona iz SDS, je minister iz vrst SMC za infrastrukturo 'navdušeno' nadaljeval, da bodo o višini spremembe kazni za parkiranje na mestih označenih za invalide, vsekakor na ministrstvu razmislili. Hočem poudariti to, da je popolnoma vseeno ali je nekdo iz SDS, SMC, SD... vsi ti so iste »pasme«, vsi ti razmišljajo zgolj o tem, da je prav če se doseže čim več sinergije pri odločanju. Torej kazen z njenim 'vzgojnim namenom' in pozitivni učinek na polnjenje blagajne.

Danes je v EU, pa tudi v svetu, vse več držav, ki je spoznalo, da v enotnem izreku kazni ni nobene pravičnosti in je zato znesek prekrška odvisen od socialnega položaja prekrškarja, oz. po domače- njegove kupne moči. Kajti Irglova pravi, da se je podrobno seznanila s problemom parkiranja na mestih za invalide. Pa menim, da je to premalo. Tudi sam sem to opažal, vendar nisem gledal »kje kdo parkira«, temveč predvsem »kdo kje parkira«!

Videl sem torej te avtomobile, na njih našel nesorazmerno veliko tudi modro-rumenih nalepk. Ne glede na njihove 'face' pa bi si upal staviti da so v nesorazmernem razmerju iz stranke, ki je drugače za 'red in spoštovanje le tega'?! Ampak, da zgolj ponovim moje temeljno spoznanje, ko gre za 'napad' na državljane, ni nobene razlike med SDS in SMC, pa tudi SD:



3 komentarji:

  1. Uzmi siromaku... geslo vseh povzpetniških vampirjev. Z Irglco na čelu... Njen frajer, ki je dobil od nje veliki posel, da jo najbrž sploh hoče, kaže s prsti na dvd/ju kar 4 "fakiče" s prsti.... Nosi pa očala... to je pomembno ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, Irglova je velika "domoljubka" v teoriji, v praksi pa...!

    OdgovoriIzbriši
  3. Najprej bi bilo treba odpustit vse desničarje in jih dat pred sodišče ter dosodit vsakemu 40 let zapora brez možnosti pomilostitve

    https://www.dnevnik.si/1042915948/slovenija/nedeljski-dnevnik-afera-sova-kot-popackane-plenice?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0SzTxlBBnP1_FunTH6AltL7IAQKeBk-oKNyGiQwPBX2CrEjYiv_NnaLeE#Echobox=1575448766

    Potem pa natančno preverit še ostale in narediti izbor največjih škodljivcev, ter jih tudi primerno obravnavati.

    OdgovoriIzbriši