torek, 23. december 2014

Laž na laž na laž!

Bolj kot se Cerarjeva vlada trudi, bolj kot še vedno zopet razno razni okostnjaki padajo iz omar, bolj nekdo skrbi za dobesedno subverzivno dejavnost. Marsikdo se bo vprašal, ja kaj je vendar to? Pa to je vse tisto o katerem predvsem piše tudi CIA in kar recimo razkriva zadnja objava Wiki-liksa.

Zato ne bi rad kar povprek napadel vseh novinarjev, temveč le tiste, ki brez sramu sodelujejo v tem "procesu organiziranega razširjanja laži"! Predvsem pa tudi tiste v ozadju, ki pišejo tekste na "trotel boben" in s temi teksti nehote šokirajo tudi tiste, ki jih morajo zgolj prebrati. Kot se je to zgodilo recimo Jeleni Ašić ob koncu Dnevnika, ko je morala prebrati novico kako se je Peterle prijavil na natečaj ELS! Hvala bogu, da je ravnala kot sleherni normalen človek in sebe ter tudi nas pošteno nasmejala. Ampak tega je bolj malo.

Zato pa bolj prednjačijo pristopi, ko se v tekstih kot zakleto pojavljajo laži, kako so ustavni sodniki soglasno spustili Janšo iz Doba. Mislim, da to sploh ni za podcenjevati, ponoviš laž vsak dan in čez nekaj časa dobiš halo audio-efekta, češ nekaj je na tem, saj je tudi RTV tako poročala. Zato vsem nemarnežem v vpogled najprej slika, da bodo videli, da so ustavni sodniki tisti dan, ko je neko institucijo zapustil v enem delu razum, sprejeli štiri sklepe.

Druga zadeva je seveda povezana s samim glasovanjem. Glasovali so torej o štirih točkah sklepa in v niti enem ni bil rezultat isti, kaj šele soglasen! Ampak kaj, ko je tako 'sladko' lagati za svojega idola. Ni je uslužnosti, ki bo odtehtala možen kasnejši zgolj stisk roke idola. Mimogrede, ko sem gledal "postroj brambovcev" v Kočevski Reki mi je resnično šlo na smeh, kako samovšečno se je na Janševi desni smehljal 'zgodovinar' Leljak!

Prepolni smo takšnega subverzivnega delovanja, kjer ni resnica sploh več sveta. Le laži, laži in laži štejejo! Sicer pa je pred nami nov izpit razuma in sicer vprašanje imunitete JJ. Mogoče bo to pot razum vseeno zmagal!

2 komentarja:

  1. Za ene bi človek prej dejal, da so polži kot pa ljudje!
    Me prav zanima ali so takšni osebki, vključno z JJ, razumeli kaj je bilo Cerarjevo sporočilo v njegovem govoru?

    OdgovoriIzbriši
  2. Zato pa je brez smisla vsako pisanje in razlaga. Danes je laganje veliko bolj želeno od resnice, ker (kako preprosto) pač prinaša več denarja in več privilegijev lažnivcem.

    V zadnjem času sem bil v stiku z nekaj resnicoljubnimi novinarji. Kdo bi si mislil, da so brezposelni - a' nede? A misliš, da kdo bere njih bloge in internetne zapise (kot tudi tvoje)? Pa če jih bere 1000 Butalcev/k .. jih 768 pozabi napisano v treh minutah, ostali pa v 5ih.

    Zato pa sem se jaz popolnoma umaknil iz interneta - še fotke sem povsod izbrisal .. pa vse svoje bloge - če nista slučajno opazila.

    Lp

    ps.: Cerby .. mimogrede se ti zahvaljujem iz srca, ker nisi objavila mojega komentarja na tvoj zapis .. tkoaltko-brezveze-press.

    OdgovoriIzbriši