petek, 12. december 2014

Čudna pota so logike!

V novicah je zadnjič, ko se je Pahor udeležil srečanja šestih predsednikov, opravil srečanje tudi z avstrijskim. Pa je bila osrednja novica stavek: "Predsednik Pahor opozoril avstrijskega, da slovensko gospodarstvo okreva"! Človek bi pričakoval, da ga je seznanil ali obvestil. Ne naš predsednik ga je opozoril. Še dobro, da mu ni grozil!

V imenu človekovih pravic se je razpasla tudi neka čudna praksa izvajanja zaporne kazni. Menda se je za neke kategorije zelo razpasla praksa "vikend odsotnosti". Torej od sedmih dni v tednu, se dejansko odsluži kvečjemu 5 dni ali le nekaj več kot 70% izrečene kazni. Mislim, da gre za takšen diskont, ki se ga nebi sramovali niti v kakšni "slabi banki".

Ko smo že pri zaporih, zgleda da bo do naslednjega četrtka še mir v državi. Zadnji četrtek v mesecu pa je tako ali tako na srečo - praznik!
Popravek: US si je privoščilo 'rahlo' neslanost in izskočilo iz rednega okvirja odločanja ob četrtkih. OK, tudi to bomo požrli!

3 komentarji:

  1. Tudi tvoj komentar iz facebooka sodi v ta blog. Naj ga ponovim!

    "Kupiš za 100 mio € slabega dolga po 80% diskontu. Prodaš ga za 30 mio € in ustvariš 50% dobiček. Nato so od dobička v skladu s pogodbo izplačaš 25% nagrado, reci-pißi 2,5 mio €. Da pa nimaš težav z javnostjo in davkarijo, skleneš "nujno svetovalno" pogodbo v tem znesku. Firma pa je, glej ga, glej zlomka, slučajno v tvoji (so)lasti!"

    Pa nas prepričujejo, da nismo sami sposobni voditi DUTB!

    OdgovoriIzbriši
  2. Če si vodja opozicije, potem je dovoljeno vse!

    Nikoli, ponavljam nikoli v najmanj naslednjih 100 letih ne more priti tukaj v tej državi do sprave!

    OdgovoriIzbriši
  3. V Odmevih je Bobovnik bleknil: "Večina političnih strank spoštuje sklep US!"
    Vidite to sprevrženost in podtikanje. Kaj pa če večina političnih strank sploh ne spoštuje tako debilnega sklepa. Vendar pa ga bo zaradi spoštovanja zakonitosti - upoštevalo!

    Tomaž

    OdgovoriIzbriši