torek, 25. november 2014

Ni problem nategniti Slovence!

Uživam v pogovoru med Pesekovo in njenim gostom, glavnim izvršnim direktorjem DUTB-ja Torbjörn Manssonom, ki je danes v odzivu za Planet TV priznal, da so za slovenske razmere plače na DUTB-ju zelo visoke, a da so morali dobiti kompetentne strokovnjake, da bi rešili položaj, svetovalci pa so dragi. "Imeli smo izredno situacijo, kjer so se vse tri banke sesule hkrati. Moral je priti nekdo in rešiti zadevo," je dodal.

Za TV Slovenija je Mansson dejal še, da so na začetku res porabili veliko denarja, saj so morali vzpostaviti organizacijo. Svetovalce pa dobro plačujejo zato, ker potrebujejo strokovnost. Prepričan je tudi, da ti ne delajo zgolj 32 ur na teden, kar naj bi ugotavljalo poročilo KPK-ja.

Vsekako pa sem na koncu zvedel nekaj resnično novega. Ko je opravičeval visoko plačo Harjupaa, mu je med drugim ušlo naslednje: "Gospod ima bogate izkušnje iz baltskih držav in Ukrajine"!

Tako, sedaj veste, nas ne rešujejo po nemškem ali skandinavskem modelu, temveč ukrajinsko baltskem. Najprej nas je desnica dobesedno politično stlačila v vzhodni blok, sedaj pa še ekonomsko. Kje je torej naslednja postaja - Afrika?

2 komentarja:

  1. Tomaž

    Vsak, ki ima 5 minut časa pride k nam in se obnaša, kot da je Slovenija en sam velik bankomat - on pa lastnik diamantne kartice s skoraj neomejenim limitom!

    OdgovoriIzbriši
  2. Najbolj žalostno pa je to, da razen svojih 'mastnih' plač, še niso rešili niti enega problema za katere so debelo preplačani!

    OdgovoriIzbriši